Groene asperges met gegrilde zalm en hollandaisesaus

Groene asperges met gegrilde zalm en hollandaisesaus

Groene asperges met gegrilde zalm en hollandaisesaus is een klassiek recept dat vaak gegeten wordt in het aspergeseizoen.

Daarbij kun je vanzelfsprekende de groene asperges vervangen door witte asperges, die dan wel geschild moeten worden. Witte asperges moeten overigens langer koken.

WonenWonen

Recept groene asperges met gegrilde zalm

Een klassieker dus, waarbij de smaak van de groene asperges, de verse zalm en de hollandaisesaus heel goed bij elkaar passen.

  • 1,5 Kilo Groene asperges
  • 1 Bosje Peterselie
  • 4 Moten Zalm
  • Scheutje Olijfolie
  • 2 Citroenen
  • Zout en peper naar smaak
  • Hollandaisesaus zoals beschreven op de homepage
  • 450 Gram Krieltjes (In plaats van krieltjes kun je natuurlijk ook gewoon gekookte aardappelen of gebakken aardappelen serveren.)
  1. Maak de hollandaisesaus zoals <a href=”https://www.hollandaisesaus.nl/”>hier</a> omschreven wordt.

  2. Bij de groene asperges de onderkant een klein stukje afsnijden.

  3. Kook nu de asperges in ruim kokend water gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte.

  4. Kook in een andere pan met kokend water de krieltjes gaar in ongeveer 5 minuten.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Verhit de grillpan, en bestrijk de zalmmoten met olijfolie. Doe er wat zout en peper aan beide kanten op..

  7. De zalm in ongeveer 5 minuten aan beide kanten grillen, zodat beide kanten een mooie kleur krijgen.

  8. De asperges verdelen over vier borden, en schenk de hollandaisesaus over de groene asperges. Bestrooien met wat gehakte peterselie. Je kunt de saus ook naast de asperges op het bord schenken.

  9. Leg de zalmmoten ernaast, en leg wat krieltjes of gekookte aardappelen op de borden.

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen